Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 20 oktober 2009

iTunes, sammanfattning

Ni som hängt med i vår nedräkning avseende de 25 Mest Spelade enligt iTunes kanske har samma funderingar som bloggen. Alltså - var tog alla "givna" grupper vägen?
Inte ett spår av ex Metallica, Iron Maiden, Paradise Lost, Candlemass, Megadeth, Pantera, Slayer, Entombed, Soundgarden - grupper som man hört så många gånger att det nog inte går att räkna?

Svaret är ju förstås att det var på tiden innan iTunes. I alla fall för undertecknad.
Dessutom räknar ju iTunes bara färdigspelade spår. Hoppar man innan låten är helt slut så räknas den inte som spelad, och för min del innebär det att ex "Halo" från Machine Heads senaste platta har fått styrka lite på foten. Jag lyssnar mycket på den, men kanske byter till något annat medan den klingar ut...
Dessutom - precis under de som ligger sist bland de där 25 mest spelade så är det tokmånga skivor som har nästan lika många spelningar enligt iTunes. Med andra ord - en annan månad ser säkert listan rätt olika ut jämfört med denna sammanställning!

Bloggen lyssnar också en hel del på andra medier än just iTunes eller iPod.
Gammal hederlig CD-skiva är fortfarande dominerande här.
Old School, skulle man kunna säga, fast jag antar att man egentligen behöver köra vinyl för att kunna räkna sig dit.

Hur som helst - reaktioner?
Är ni överraskade? Vad spelar ni mest?

2 kommentarer:

  1. det går som sagt verkligen upp och ner... men jag är en nog en sån som lyssnar mycket på de senast köpta skivorna. Om jag tex ska lyssna på Megadeth eller Metallica så plockar jag fram deras senaste utgåvor (om de är relativt färska) även om deras äldre material är bättre. Jag tror att om 30 år när jag ska lyssna på Metallica tror jag att jag kommer att skatta Death Magnetic lika högt som 80-talsplattorna... Vad det nu har med frågan att göra.

    SvaraRadera
  2. Att Opeth ligger 1:a är väl ingen förvånad över, och att Sabbath har mer en 1 spår med är grymt coolt. Jag gör nog som R2 i iPoden så lyssnar jag väldigt mycket på ny musik medan hemma går cdn varm av gammal skön metal.

    I bilen spelas just nu senaste Hardcore som är grym + nya Alice in chains som oxå är väldigt bra efter ett par lyssningar.

    SvaraRadera