Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 16 oktober 2009

Veckans Tips Gorgoroth "Ad Majorem Sathanas Gloriam"Gorgoroth har splittrats - basisten King of Hell och sångaren Gaahl har försökt ta över bandnamnet men misslyckats, så nu fortsätter gitarristen och grundaren Infernus under den inkörda loggan, medan de två utbrytarna startat bandet God Seed, som ännu inte släppt något nytt material.


Veckans Tips är den sista plattan som ovanstående galningar gjorde tillsammans, och man kan inte annat än att konstatera att gänget fick ur sig en fantastisk avslutning på tiden tillsammans. Det här är black metal när den är som bäst - harmonisk och disharmonisk på samma gång. Här ryms både snabbt rens och stämningsfulla partier som bygger en grym helhet.

Plattan öppnar med en trio låtar som alla är toppklass. "Wound upon Wound", "Carving a Giant" och "God Seed (Twillight of the Idols)" är precis vad du vill ha av Norges kanske sista genuint elaka band. Mittenpartiet på skivan är bra - omän inte lika magisk som öppningen - för att sen avsluta med genialiska "Prosperity and Beauty". Kungligt!


Gorgoroth är nog minst lika kända för sina scenshower och sin satanistiska livsåskådning som för sin musik, och vill du ha en upplevelse utöver det vanliga så rekommenderas DVD-släppet "Black Mass Krakow", som är komplett med nakna korsfästa människor, taggtråd och kadaver på scen. om det är på allvar?

Det är nog upp till dig som betraktare att avgöra.

Oavsett vad du tycker så är svanesången för sättningen med Gaahl, Infernus och King of Hell en magisk platta värd att ge tid!


Du hittar mer om bandet här: http://www.gorgoroth.info/ och vill du tjuvlyssna så rekommenderas som vanligt deras MySpace-sida: http://www.myspace.com/gorgoroth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar