Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 23 oktober 2009

Veckans Tips Coheed & Cambria - No World For Tomorrow"Veckans Tips är svårt att beskriva - musiken är en gröt av rock, progg och hårdrock - allt serverat med en rätt udda sångröst till. Hela skivan är som vanligt ett konceptalbum som behandlar science fictionberättelserna om The Amory Wars, och den här skivan är den senaste i raden.


Plattan är av den sorten att du behöver ge den en hel del tid för att den ska sätta sig - bloggen har lyssnat på den av och till i flera omgångar, och det krävde en del för att det skulle slå väl ut - men det var det absolut värt, för när den sitter där så vill du aldrig bli av med den!


Den omedelbara hiten heter "The Running Free", men bloggen anser nog att låten "The Hound (of Blood and Rank)" är strået vassare. Dessutom finns här skönt sväng i "Feathers" och härlig rock i låtar som "Gravemakers and Gunslingers" och "Justice in Murder".


Info om bandet hittar du på deras officiella hemsida: http://www.coheedandcambria.com/us/home och naturligtvis kan du kolla in lite gratislyssning på http://www.myspace.com/coheedandcambria


Bloggen fick tipset om Coheed & Cambria av Zappzott för ett par år sedan - och det har blivit en följeslagare sedan dess. Låt det bli så även för dig - plocka upp denna patta så fort du kan!

1 kommentar:

  1. Bra tips! Håller med om att de är synnerligen svårplacerade i gängse genrefack. Min C&C-favorit är dock inte den här, utan släppet innan med det hopplösa namnet "Good Apollo I'm Burning Star IV, Volume One: From Fear Through the Eyes of Madness". Alla deras album är dock bra, och de lär vara på gång med ytterligare en skiva, med förhistorien om figurerna Coheed och Cambria.

    SvaraRadera