Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 14 oktober 2009

Flest album på "De 100 bästa plattorna..."

...är förstås...METALLICA!

De har 4 stycken album med, samtliga från den magiska sviten "Ride the Lightning", "Master of Puppets", "..and Justice for All" och den självbetitlade svarta "Metallica"

Övriga gissningsvärda grupper hade följande resultat:

 • KISS - 2 st
 • Iron Maiden - 3 st
 • Slayer - 3 st
 • Black Sabbath - 3 st
 • Judas Priest - 2 st

Inte fel ute alls när det gäller Metallicaplattorna, tycker bloggen. Dessa 4 album har ju format så mycket av den hårda musiken idag, och samtliga album står sig lysande än idag, trots många år på nacken. Om bara Lars Ulrich hade spelat på trumset istället för kastruller på "...and Justice for All" så hade även ljudbilden på samtliga skivor hållit toppklass... :)

4 kommentarer:

 1. ....och vilka är de andra plattorna då?

  SvaraRadera
 2. De övriga från andra band menar du?

  KISS har med "KISS" och "Destroyer", Maiden har med "Number of the Beast", "Piece of Mind" och "Powerslave", Slayer har med "Reign in Blood", "Seasons in the Abyss" och "God Htes Us All" (!), Sabbath har med ""Black Sabbath", "Paranoid" och "Heaven&Hell".. och, till sist, Priest har med "British Steel" och - förstås - "Painkiller"!

  SvaraRadera
 3. Precis så menade jag.... Redan här har jag invändningar, så det ska bli intressant att se hela listan sen. Jag tror den kan skapa diskussioner =)

  SvaraRadera
 4. Jo, men det är klart man har åsikter som skiljer sig.
  Jag menar - om du skulle plocka de 3 bästa Slayerplattorna, t ex, inte fanken skulle du ha med God Hates Us All då???

  SvaraRadera